Constructorul european de autovehicule Volkswagen si compania Google ar putea lansa un sistem de navigatie prin satelit cu display tridimensional.

Reprezentantii Volkswagen si Google au prezentat ieri in Las Vegas, SUA, o noua viziune asupra sistemelor de navigatie folosite pe automobile. Cele doua companii vor calabora cu producatorul de placi video nVidia pentru realizarea unui sistem de navigatie 3D. Noul dispozitiv va permite pasagerilor autoturismelor sa recunoasca locul in care se afla in functie de topografie. Purtatorul de cuvint al concernului Volkswagen a aratat insa ca totul este la stadiul de proiect si a precizat ca nu exista, cel putin in acest moment, planuri precise privind montarea dispozitivului pe autoturisme.

In prezent, inginerii Volkswagen lucreaza la realizarea altor dispozitive de navigatie prin satelit. Printre acestea se numara si un sistem de navigatie care va putea oferi chiar si informatii personalizate pentru fiecare utilizator in parte.

Google se extinde

Colaborarea dintre producatorul german de autoturisme si motorul de cautare pe Internet vine sa confirme progresul pe care Google il inregistreaza in ceea ce priveste extinderea activitatilor. Tot ca parte a strategiei de diversificare a operatiunilor, in iunie anul trecut, Google a introdus serviciul Google Earth, care ofera gratuit imagini din satelit. Google Earth a fost indelung controversat dupa ce o serie de guverne au aratat ca, prin intermediul acestuia, oricine poate avea acces la imagini cu diverse obiective strategice, cum ar fi aeroporturile.

Israelienii ne arata drumul

In Romania, compania israeliana GPS&More HC a lansat, la sfirsitul anului trecut, sistemul de navigatie prin satelit iGO, care are cea mai mare acoperire a tarii din punctul de vedere al oraselor incluse. Sistemul prezinta 153 de orase, inclusiv resedinte de judet, la nivel de strada si numar. In plus, harta include si peste 12.000 de puncte de interes din tara, printre care benzinarii, puncte service, bancomate, hoteluri, restaurante, a afirmat reprezentantul companiei israeliene, David Wiernick.

Noul produs poate fi achizitionat din retelele Domo, Flamingo si Future Shop. iGO este prezent in Romania in doua variante: sistemul mobil de navigatie, adresat soferilor, dar si pietonilor, si sistemul fix, care se incorporeaza in computerul de bord al limuzinelor. Pretul pentru software-ul acestui sistem este de 830 de lei noi. Intregul sistem poate fi cumparat pentru 2.400 de lei noi. Bogdan Blinda, country sales manager al GPS&More Romania, a declarat ca se asteapta ca 20.000 de clienti sa cumpere aceste sisteme in anul 2006.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.