Romania va inregistra in anul acesta o crestere economica mai mica decat cea estimata de catre autoritati, se arata intr-un raport privind cresterea economica globala, elaborat de catre Organizatia Natiunilor Unite (ONU). Desi Guvernul a estimat o crestere economica de sase procente in 2006, raportul ONU estimeaza o crestere de doar 4,5 %.

In raportul ONU, citat de catre Reporter.Gr, inflatia este estimata in 2006 la 7%, cu doua procente mai mult decat tinta anuntata de catre Banca Nationala. Pe de alta parte, expertii ONU afirma ca Romania, Bulgaria si Croatia vor beneficia de o crestere a influxurilor de capital strain, ca urmare a cresterii increderii in mediul de afaceri din cele trei tari. De asemenea, in raport este estimata si o crestere a productiei corelata cu o crestere a exporturilor.

Pentru anul in curs, ONU estimeaza o crestere de 5,9 % in Europa de sud-est, mai mica cu 0,1 % decat in 2005. La nivel global, economia va inregistra o crestere de trei procente. Nivelul cresterilor economice estimate de catre expertii ONU este mai mic decat tintele oficiale anuntate de catre autoritati sau de catre institutiile specializate. Astfel, Fondul Monetar International (FMI) estimeaza o crestere a economiei la nivel global de 4,3 procente, in comparatie cu 3 % cat estimeaza raportul ONU. In 2004 si 2005, FMI a estimat cresteri economice mai ridicate cu un procent decat cele estimate de catre ONU.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.