Gruparea engleza Chelsea a inregistrat, in 2005, o pierdere record de 204,1 milioane de euro, inainte de a-si plati toate impozitele, a anuntat ieri BBC. Pierderea inregistrata in 2005 este mai mare cu 128 de milioane de euro decat vechiul record stabilit de club in acest sens.

"Aceste cifre reflecta procesul continuu de restructurare al afacerii care a inceput in 2003," a declarat Peter Kenyon, directorul general al clubului londonez.

Expirarea intelegerii cu producatorul de echipamente sportive Umbro care a costat clubul aproximativ 37 milioane de euro, dar si o pierdere totala de 33,2 mil. de euro ca urmare a transferurilor lui Adrian Mutu si Juan Sebastian Veron au reprezentat "factorii exceptionali" care au contriibuit la aceasta crestere a pierderii nete.

De asemenea, masa salariala s-a redus de la 168,4 milioane de euro la 158,8 mil. de euro.

Pe de alta parte, echipa de fotbal Manchester United a inregistrat in perioada iunie 2004-iunie 2005 un profit de 66,9 milioane de euro), cu 15 milioane mai putin decat in anul precedent.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.