Actiunile listate la Bursa de Valori Bucuresti au crescut ieri, puternic impulsionate de intrarile mari de capital care s-au resimtit in piata, in special catre emitentii din sectorul financiar-bancar. Indicele BET-FI a castigat 2,82%, pana la nivelul de 52.694,58 puncte

"Cresterea previzionata anterior pentru companiile din domeniul petrolier a tinut doar la deschidere, ulterior acestea intrand pe o panta descendenta, iesirile de bani rezultate in urma vanzarilor fiind orientate pe SIF-uri si banci", ne-a declarat Mihai Piscan, broker la SSIF Intercapital Invest. Actiunile SIF-urilor au crescut cel mai mult ieri, investitorii percepand drept "pozitive" clauzele din contractul de privatizare al BCR.

"Opinia mea este insa putin rezervata, mai ales ca BCR urmeaza a intra la Bursa abia peste trei ani, iar deciziile in banca se pot lua si fara acordul SIF-urilor, conform noilor prevederi", considera Mihai Piscan, care adauga: "Miscarea pe termen scurt a SIF-urilor este, probabil, o rezultanta atat a ordinelor noi intrate in piata, cat si a fortei slabe a vanzatorilor, cei ce aveau asteptari negative vis-?-vis de clauzele de privatizare cedandu-si detinerile din sedintele anterioare si lasand cumva vanzarea fara foarte multe ordine". Estimarile brokerilor se indreapta catre ipoteza ca pe termen de doi-trei ani SIF-urile vor ramane o optiune viabila, dar cu randamente mai mici decat in trecut.

"Publicarea contractului de privatizare a BCR, fara anexe, nu a adus surprize deosebite referitoare la situatia SIF-urilor, aflate in postura de actionari minoritari ai bancii. Ca urmare, temerile care aparusera acum cateva zile pe acest subiect raman fara obiect. Pentru prima data, avem un contract de privatizare facut public, cu toate ca anexele, care ar putea contine prevederi importante si care sunt, practic, parte din contract nu sunt inca accesibile publicului", considera Cristian Bolohan, broker la SSIF Vanguard.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.