Germania, Japonia si China vor fi tarile care vor furniza cei mai multi turisti pina in 2020. Conform unui studiu, numarul de calatorii turistice in strainatate ale persoanelor provenite din principalele „piete emitatoare“ se va dubla

Numarul turistilor din Japonia si China va creste semnificativ in anii urmatori. Conform unui studiu al firmei de consultanta Mintel, numarul calatoriilor turistice intreprinse de cetatenii primelor 15 piete emitatoare (Germania, Japonia, China, Marea Britanie, SUA, Franta, Rusia, Italia, Olanda, Canada, Coreea de Sud, Suedia, Belgia, Hong Kong si Austria) va creste de la 433,3 milioane in 2005 la aproape 836,6 milioane in 2020, informeaza AFP citata de Rompres.

"In ultimii ani, industria mondiala a turismului s-a confruntat cu atentatele teroriste, cu consecintele devastatoare ale valurilor tsunami, cu uraganele Katrina si Rita, cutremurul din Pakistan si cu perspectiva unei epidemii de gripa aviara, insa aceste 15 piete emitatoare nu au dat semne de scadere, urmind ca in viitor turismul in strainatate sa cunoasca o crestere considerabila", a comentat specialistul in turism al Mintel, Richard Cope.

Nemtii - cei mai plimbareti

Germania ramine tara care da cei mai multi turisti. Anul trecut, Germania a inregistrat 86,6 milioane de calatorii turistice in strainatate, urmata de Marea Britanie cu 65,3 milioane de calatorii si de SUA cu 58,3 milioane de calatorii. Mintel se asteapta ca si in urmatorii 15 ani Germania sa ramina lider la acest capitol, cu aproximativ 147,6 milioane calatorii turistice in strainatate in 2020.

De asemenea, daca in prezent Japonia si China ocupa locurile patru si respectiv cinci, in 2020 aceste tari vor ajunge pe locurile doi, cu 139,5 milioane de calatorii, si trei, cu 113,2 milioane de calatorii turistice in strainatate. In schimb, Marea Britanie va ajunge pe locul al patrulea, cu 101,5 milioane de calatorii, iar SUA va ajunge pe cinci, cu 85,1 milioane de calatorii. Mai mult, Mintel se asteapta chiar ca Rusia sa devina in 2020 o piata emitatoare semnificativa, urmind a ocupa locul sapte mondial, imediat dupa Franta, cu aproximativ 40 de milioane de calatorii turistice in strainatate.

Romania asteapta

Si in Romania cei mai multi turisti straini vin din Germania. "Este vorba insa despre germanii cu venituri mici si medii, deoarece infrastructura nu este corespunzatoare pretentiilor celor cu venituri mari", spune Mircea Draghici, secretarul general al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism. In rest, mai vin turisti din Italia, Franta, Belgia. Se asteapta ca si Romania sa rupa o felie din piata asiatica. Grupuri organizate de turisti japonezi vin de ceva timp, iar anul trecut au venit primele grupuri de chinezi.

"Se asteapta ca numarul de turisti chinezi care sosesc in Romania sa creasca dupa ce ne vom integra in Uniunea Europeana", mai afirma Mircea Draghici. Ei viziteaza intr-un sejur mai multe tari si de aceea dupa intrarea in UE acestia nu vor mai avea nevoie de viza pentru a intra in celelalte tari membre pe care le viziteaza, in afara de Romania.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.