Compania sustine initiative care sa imbunatateasca nivelul de calitate al patentelor

Oficiul pentru Brevete si Marci Inregistrate din Statele Unite a publicat recent lista anuala cu principalele companii carora le-au fost acordate patente in Statele Unite. Cu un total de 2.941, IBM este lider in SUA pentru cel de-al treisprezecelea an consecutiv.

Totodata, IBM a anuntat ca - in colaborare cu Open Source Development Labs (OSDL - laboratoare de dezvoltare a tehnologiei open source), membri ai comunitatii academice si cei ai comunitatii open source - va sustine o initiativa menita sa imbunatateasca nivelul de calitate al patentelor in Statele Unite. Parteneriatul fara precedent dintre aceste institutii va sprijini accelerarea inovatiei in Statele Unite.

"IBM considera ca brevetele ar trebui acordate doar acelor idei care reprezinta cu adevarat un progres stiintific si o inovatie tehnologica", a declarat dr. John E. Kelly III, prim-vicepresedinte in cadrul Departamentului de Tehnologie si Proprietate Intelectuala al IBM. "Imbunatatirea calitatii patentelor va incuraja investitii sustinute in cercetare si dezvoltare din partea investitorilor individuali, a companiilor mici, a corporatiilor si institutiilor academice, ajutand astfel la prevenirea protectiei exagerate care actioneaza impotriva interesului public si al inovatiei."

Patentele cu un nivel ridicat de calitate cresc increderea in drepturile proprietatii intelectuale, reducand in acelasi timp conflictele si eliberand resurse care sa fie folosite in procesul de inovatie. Cele trei initiative sunt disponibile pentru toti cei interesati, fiind incurajata o participare numeroasa.

In anul 2005, IBM a primit cu 1.100 de patente mai mult decat orice alta companie. Acesta reprezinta cel de-al optulea an consecutiv in care IBM primeste mai mult de 2.000 de patente in Statele Unite.
Potrivit IFI CLAIMS, inventatorilor companiei IBM le-au fost atribuite 31 de patente suplimentare acordate initial altor cesionari, compania inregistrand un total de 2.972 de patente.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.