Ranbaxy Laboratories, cel mai mare producator indian de generice si ingredienti activi si Lupin Laboratories au intrat in ultima tura pentru achizitia diviziei din Romania a Sindan Pharmaceut Co, specializata in fabricarea de oncologice, a carei valoare se ridica la aproximativ 150 milioane dolari, a anuntat presa indiana. "Nu confirmam, nici nu infirmam informatia", ne-au declarat ieri oficiali ai producatorului roman de medicamente pentru tratamente oncologice, Sindan.

In aceasta cursa se mai afla si doua mari companii farmaceutice din Europa. Afacerea este programata sa se incheie in urmatoarele doua luni. Producatorul de oncologice ar fi cea de-a doua posibila tinta pentru Ranbaxy Laboratories in Romania, in conditiile in care, la sfarsitul anului trecut surse din piata au anuntat ca Rambaxy vizeaza preluarea companiei farmaceutice Terapia, a treia mare firma de produse farmaceutice din Romania.

"Nu comentam speculatiile aparute. In ceea ce priveste strategia noastra, urmarim extinderea in strainatate", a declarat purtatorul de cuvant al companiei indiene.

Potrivit firmei de cercetare a pietei Cegedim, la finele celui de-al treilea trimestru al anului trecut, Ranbaxy Romania ocupa locul 19 in topul producatorilor de generice, cu o cota de 1,6% din piata locala de profil.

Vanzarile companiei au atins in intervalul iulie-septembrie 2005 aproximativ doua milioane de euro, in crestere cu 108% fata de aceeasi perioada din 2004. Obiectivul principal al companiei pana in 2007 este, potrivit directorului general, Yogish Agarwal, pozitionarea Ranbaxy Romania in topul primilor 20 de producatori si importatori de medicamente de pe piata autohtona. Ranbaxy Laboratories este prezenta in peste 100 de state, vanzarile din primele noua luni insumand 868 milioane de dolari. La randul sau, compania indiana Lupin Laboratories - care nu este inca prezenta pe piata romaneasca - pare un ofertant agresiv pentru Sindan, in contextul in care dispune de lichiditati de aproximativ 100 de milioane de dolari, dupa ce a lansat, in decembrie 2005, o emisiune de obligatiuni.

Lupin detine in prezent cinci unitati de productie in India si are reprezentante de vanzari in SUA, Marea Britanie, Rusia, Ucraina, Kazahstan, Uzbekistan, Thailanda si India.

In anul financiar 2004-2005, compania a realizat vanzari de 12,1 miliarde de rupii (225,8 milioane de euro), aproape jumatate din aceasta suma fiind inregistrata pe pietele externe. In septembrie 2005, Sindan se situa pe pozitia 16 in clasamentul companiilor cu cele mai ridicate vanzari de pe piata romaneasca a produselor farmaceutice, cu o cota de piata de 1,9% la nivelul intervalului octombrie 2004 - septembrie 2005, in care a realizat venituri de 85,4 milioane de lei noi, conform statisticilor Cegedim.

Fabrica Sindan a fost infiintata in 1991, pe structura sectiei de cercetare si productie a Institutului Oncologic Bucuresti. In anul 2000, Sindan a fost certificata la nivelul tuturor facilitatilor de productie cu standardele de calitate Good Manufacturing Practice.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.