Bursa de Valori Bucuresti (BVB) isi continua evolutia pozitiva, sustinuta in majoritate de tranzactiile cu actiuni petroliere care ridica indicii la noi maxime istorice, lichiditatea fiind medie. BET-C a castigat ieri cel mai mult, apreciindu-se cu 1,73%, in timp ce indicele BET a urcat cu 1,67%, iar BET-FI - cu doar 0,66%, dar in ansamblu toti cei trei indicii bursirei au atins noi maxime istorice. "Intra bani noi in piata si cred ca in mare parte vin din partea nerezidentilor, care dau semnalul in piata: intra agresiv si cumpara blocuri mari de actiuni, ulterior apar si investitorii locali, acestia fiind mai numerosi", a declarat Razvan Pasol, presedintele SSIF Intercapital Invest.

Vedeta pietei a fost ieri SNP-Petrom, care se apropie de nivelul-record de 0,6 lei noi/actiune, castigul total din acest an fiind de 23,68% in cele opt sedinte de tranzactionare. In paralel, actiunile RRC s-au pastrat ieri foarte aproape de nivelul din sedinta de miercuri, pierzand totusi 0,9% pe fondul noilor audieri a reprezentantilor BNR, Nicolae Cinteza, si HVB, Dan Pascariu, la Parchet, in Dosarul Rompetrol.

Legat de cercetarea conturilor bancare ale persoanelor supuse unei anchete, analistul bursier Radu Limpede ne-a declarat, ieri, ca "secretul bancar nu poate fi incalcat de bancheri, in SUA, intr-un caz similar, s-a invocat siguranta nationala pentru a se obtine informatii despre conturi bancare ale unor persoane cercetate in anchete penale, dar, chiar daca legea romana ar fi modificata in acest sens, in nici un stat de drept Parchetul nu poate cere retroactiv bancherilor sa ofere aceste informatii". Interesul mare manifestat ieri pentru actiunile SNP s-a datorat, potrivit brokerilor, informatiei ca in 2006 s-ar putea acorda dividende mai consistente pentru actionari.

"Titlurile Petrom au stabilit pe volum un nou maxim istoric la 0,595 lei noi/titlu, rezultatele financiare vor fi mai bune ca niciodata si exista potential de crestere in viitor, o data cu restructurarea companiei si implementarea unor noi metode de management", ne spune Mihai Piscan. "RRC repeta istoria anului trecut, ramanand pe loc cand piata creste, un posibil motiv fiind si acela ca o companie din cadrul grupului este pe pozitia de vanzator masiv al titlurilor RRC", spun brokerii. Operatiunile realizate ieri cu 60,9 milioane de actiuni Rompetrol Rafinare - RRC au totalizat 6,9 milioane lei, iar cotatia a coborat cu 0,9%, la 11,4 bani/titlu.

Capitalizarea BVB a ajuns, ieri, la aproape 66 miliarde lei noi (peste 18 miliarde euro), dupa cele peste 7.300 de tranzactii realizate ieri in valoare de 51,8 milioane lei noi (14,263 milioane euro).


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.