Finantarea achizitiei Flanco va determina Flamingo sa lanseze o emisiune de actiuni a carei valoare se cifreaza la 37 de milioane de euro

Flamingo International a anuntat, ieri, printr-un comunicat trimis Bursei de Valori Bucuresti, ca intentioneaza sa scoata la vinzare 316,9 milioane de titluri la o cotatie de 0,437 de lei noi pe actiune. Pretul de 0,437 de lei noi pe o actiune este unul apropiat de cotatia bursiera. Emisiunea se va adresa actionarilor existenti ai Flamingo, care vor avea drept de preferinta. Drepturile de preferinta se vor tranzactiona pe Bursa de Valori Bucuresti.

Potrivit comunicatului, Flanco Holding si-a exprimat intentia de a achizitiona drepturi de preferinta si de a subscrie pina la doua treimi din emisiunea de actiuni. Tranzactia va fi supusa aprobarii Adunarii Generale a Actionarilor Flamingo si va avea nevoie de avizul Consiliului Concurentei.

"Dorim sa devenim un actionar semnificativ in Flamingo si sa beneficiem impreuna de oportunitatile viitoare", a declarat directorul general al Oresa Ventures, Erik Hallgren.

Fondul de Investitii Oresa Ventures este actionar majoritar la Flanco, prin intermediul Flanco Holding Ltd.

Ce va aduce preluarea Flanco

Potrivit presedintelui Flamingo International, Dragos Cinca, achizitia Flanco va insemna prezenta pe piata romaneasca a unui grup de retail cu o cifra de afaceri anticipata la peste 200 de milioane de euro, in primul an dupa finalizarea tranzactiei. Cinca detine 61,53% din titlurile Flamingo. Grupul format din cele doua companii va avea 199 de magazine si se va dezvolta pe segmentul marilor suprafete de vinzare, de 2.000-5.000 de metri patrati.

"In urmatoarele 12-18 luni, strategia de extindere Flamingo se va concentra pe dezvoltarea a zece noi locatii de mare suprafata", a adaugat Cinca.

Flamingo International SA a semnat, miercuri, cu Flanco Holding acordul pentru achizitia integrala a Flanco International SRL. Valoarea totala a tranzactiei va fi de circa 37 de milioane de euro. Ambele marci, Flamingo si Flanco, vor fi mentinute. In urma operatiunii, grupul Flamingo va deveni al doilea retailer de produse IT, electronice si electrocasnice din punct de vedere al vinzarilor, prima pozitie fiind ocupata de Altex


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.