Potrivit unei declaratii recente a miliardarului George Soros, economia americana are toate sansele sa intre in recesiune anul viitor, datorita, pe de o parte politicii monetare sustinute de Rezerva Federala (Fed), iar pe de alta parte deteriorarii pozitiei dolarului american. Masurile luate de Fed de crestere graduala a ratei dobanzii au ridicat pana in momentul de fata acest indice la 4,25% si, conform presupunerilor lui Soros, se vor opri la 4,75%. Acest fapt va avea repercusiuni puternice in special asupra pietei imobiliare americane, sustine miliardarul, costul ridicat al indatorarii determinand o scadere a preturilor din sector.

"In conditiile in care casele vor continua sa se ieftineasca, atunci situatia economica ar putea deveni dificila. Cred ca recesiunea va avea loc in 2007, nu in 2006", a spus Soros in cadrul unei conferinte sustinute la Institutul de Afaceri Internationale din Singapore.

O eventuala prabusire a preturilor in sectorul imobiliar ar putea fi legata si de o cadere a dolarului, fapt ce ar submina tentativa Fed de a ameliora situatia, a subliniat acesta. El a adaugat ca, desi economiile din Europa si Japonia incep sa inregistreze ritmuri de crestere, dupa o perioada de stagnare, nu vor putea contrabalansa efectele unei recesiuni americane.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.