Pretul petrolului a ajuns la 64 de dolari/baril la sfarsitul saptamanii trecute, cel mai mare pret din ultimele doua luni, cererea de titei fiind stimulata de cresterea economica mondiala.
Cotatia petrolului s-a mentinut peste acest prag duminica dupa-amiaza, in crestere cu 3% fata de saptamana anterioara. Ieri, la bursa new-yorkeza, pretul petrolului inregistra fluctuatii nesemnificative, fiind cotat la 64,21 dolari/baril la ora 18,00, ora Romaniei.

Consumul de benzina si alte produse petroliere din SUA a atins, in decembrie 2005, nivelul maxim din toate timpurile, potrivit ultimului raport al Departamentului american pentru Energie, dat publicitatii sambata. Cresterea economica a condus la majorarea cererii de produse petroliere si materii energetice. Potrivit estimarilor, pretul petrolului isi va continua ritmul ascendent si saptamana viitoare, dar este posibil sa scada o data cu apropierea primaverii, cand consumul de materii petroliere este mai redus in SUA.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.