In urma cu cateva zile se spunea ca Google, cel mai popular motor de cautare de pe Internet este pe punctul de a lansa un echipament hardware, de tipul computerului personal, care va fi vandut prin retelele de magazine din Statele Unite.

Specialistii sustin ca prin aceasta mutare, cei de la Google urmaresc sa treaca astfel din domeniul software in cel hardware cu scopul de a-si creste popularitatea si capacitatea atraga cat mai multi vizitatori pe site-ul Google.com, cu ajutorul unui echipament ieftin si capabil sa acceseze in mod direct Internetul.

Pe fondul acestor zvonuri, reactiile competitorilor nu au intarziat sa apara. Astfel, Bill Gates, boss-ul celui mai mare producator de software din lume, Microsoft, subapreciaza amenintarile ce vin din partea potentialului competitor Google. "Cresterea meteorica a celor de la Google si posibiltatea de a rivaliza cu Microsoft a devenit o fixatie a presei," a declarat Bill Gates.

Fiind prezent in cadrul celui mai mare show de prezentare de echipamente electronice, Consumer Electronics Show, care va fi organizat zilele urmatoare in Las Vegas, Bill Gates a insistat pe faptul ca IBM a reprezentat dintotdeauna o amenintare pentru Microsoft. "IBM va fi mereu principalul nostrum competitor, insa, pur si simplu, presei nu-i place sa scrie despre IBM," a declarat acesta agentiei de presa Reuters.Cea mai mare companie din industria IT este de departe IBM, au de patru ori mai multi angajati si o cifra de afaceri mult mai mare decat Microsoft. IBM a fost dintotdeauna cel mai mare competitor al nostru", a adaugat presedintele Microsoft.

Totusi, in urma cu cateva luni, Bill Gates si-a anuntat intentia de a transforma compania Microsoft in noul lider al domeniul cautarii pe Internet, iar acest lucru nu poate fi realizat decat prin atacarea in mod direct a celor de la Google, acesta fiind in prezent cel mai mare motor de cautare pe Internet.

La finele anului trecut, profiturile Google au crescut de aproximativ opt ori, cifrandu-se in trimestrul trei la 381 de milioane de dolari, fata de 52 de milioane de dolari in aceeasi perioada a anului 2004.

Cu toate acestea, Bill Gates prezice o scadere a nivelului de entuziasm al presei pentru cel mai mare motor de cautare. " Ei ( n.r : cei de la Google) se afla luna de miere, iar tot ce li se intampla acum nu poate fi decat frumos," a declarat presedintele Microsoft.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.