Banca Comerciala Romana va functiona timp de trei ani sub numele care a consacrat-o drept un brand puternic in mintea romanilor. Austriecii de la Erste Bank nu garanteaza ca vor pastra personalul si vor face economie de spatiu in sucursale.

Noii proprietari ai BCR vor pastra numele bancii timp de 3 ani de la preluarea celei mai importante banci comerciale romanesti. Data fiind deplina capacitate de decizie de care se bucura ca urmare a tranzactiei cu statul roman, austriecii nu sint obligati sa pastreze actualul personal al bancii. Intre masurile care vizeaza eficientizarea acesteia, se are in vedere si o reducere a spatiului din sucursale, acesta urmind sa se diminueze treptat cu 50% pina in anul 2008 - spune Ionut Stanimir, de la Sinergy, firma de consultanta pentru Erste Bank. Actionarii minoritari ai BCR nu vor dispune de drepturi de blocare a hotaririlor, cu exceptia celor legate de fuziuni, lichidari, mutarea sediului central, vinzari majore de active si majorari de capital.

Sprijin pentru 1 ianuarie 2007

"Este o investitie pe termen lung, care intareste foarte mult relatiile romano-austriece", ne-a declarat ambasadorul Austriei la Bucuresti, Christian Zeileissen. Intrebat daca aceasta tranzactie poate influenta pozitiv presedintia austriaca a UE in legatura cu data aderarii Romaniei, ambasadorul ne-a raspuns ca "din partea guvernului austriac se doreste ca Romania sa adere la 1 ianuarie 2007".

Vin si nemtii

Prin afacerea Erste, mediul bancar austriac are acum tot interesul ca aderarea Romaniei sa fie la 1 ianuarie 2007, nu mai tirziu, considera Gisbert Stalfort, vicepresedintele Clubului de Afaceri Romano-German: "Austriecii vor fi pentru multi ani de-acum inainte investitorul nr. 1 in Romania si vor atrage si investitori germani. Sasii se intorc deja in Romania, pentru ca este un mediu de afaceri mult mai profitabil".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.