Introducerea pretului minim la tigari nu este o practica care sa se incadreze in practicile europene. Acesta este in continuare punctul de vedere al presedintelui Consiliului Concurentei, Mihai Berinde, care a precizat ieri ca nu este corect sa se recurga la astfel de preturi. "Nu este normal sa existe un pret minim. In continuare, asteptam noua varianta de Cod fiscal si vom sustine acest punct de vedere daca el nu va fi figura in proiect", a precizat Berinde.

De altfel, Consiliul Concurentei a recomandat in repetate randuri renuntarea la aceasta prevedere introdusa in Codul fiscal, ce nu face decat sa favorizeze anumiti producatori din piata. Pe de alta parte, premierul Calin Popescu Tariceanu a mentionat recent faptul ca va cere parerea expertilor europeni in legatura cu aceasta prevedere, desi comisarii UE si-au exprimat deja dezacordul privind o eventuala introducere a pretului minim la tigari.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.