Castigatorul licitatiei pentru preluarea pachetului majoritar de actiuni la Banca Comerciala Romana va deschide un cont escrow in strainatate, la o banca din Londra selectata de statul roman, au declarat pentru Mediafax surse apropiate procesului de privatizare. "Pana la plata efectiva a pachetului vandut, castigatorul vireaza suma intr-un cont tip escrow, deschis in strainatate. Comisia de privatizare va stabili despre ce banca este vorba, probabil in functie de comisioanele cerute", a explicat sursa citata.

Deschiderea unui cont de nivelul miliardelor de euro intr-o banca din Romania ar putea aduce un excedent semnificativ de valuta pe piata interna, cu impact asupra volatilitatii cursului de schimb al monedei nationale, a afirmat recent guvernatorul BNR, Mugur Isarescu. El a discutat cu Sebastian Vladescu, ministrul Finantelor Publice, modalitatile referitoare la constituirea contului escrow. Contul este deschis la o terta parte, neutra in tranzactie, principala caracteristica a acestuia fiind ca depunerea va fi eliberata catre beneficiar numai dupa indeplinirea anumitor conditii, prevazute intr-un acord scris.

Contractul de privatizare a fost transmis, luni, bancilor Erste Bank (Austria) si Millenium (Portugalia), cei doi finalisti urmand sa prezinte marti, 20 decembrie, ofertele de pret. Documentele vor fi deschise in aceeasi zi, iar contractul de privatizare va fi semnat miercuri, 21 decembrie. Plata actiunilor se va realiza in termen de cel mult 90 de zile de la semnarea contractului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.