Evolutia raportului euro/leu pe piata la termen a fost influentata, saptamana trecuta, de ceea ce s-a petrecut pe piata valutara, unde cererea importatorilor constant mai mare decat vanzarile exportatorilor si intrarile de cash de la casele de schimb a reapropiat moneda unica de pragul de rezistenta de la 3,67 RON, apreciaza un broker sibian. In cele doua saptamani din decembrie s-a observat stabilitatea euro in jurul pragului de 3,65 RON, nivel care se va mentine si pe termen scurt, apreciaza brokerul.

In prima sedinta, euro a inregistrat minimul saptamanii, de 3,6349 RON, pentru scadenta lunara, pentru ca in urmatoarele zile sa inceapa sa creasca, vineri fiind atins un maxim de 3,6549 RON.

Pentru finele lui martie, preturile au fluctuat intre 3,65 RON, in prima parte a saptamanii, si 3,6325 RON, la sfarsitul ei. Aprecierea leului poate fi pusa pe seama faptului ca investitorii au inca proaspete in minte declaratiile optimiste ale oficialilor BNR referitoare la evolutia de anul viitor a monedei nationale. Se pare ca perioada de aprecierea a dolarului fata de euro s-a incheiat o data cu ultima majorare de catre Rezerva Federala americana a dobanzii de referinta de la 4 la 4,25%. Investitorii au reinceput sa priveasca mai atent problemele structurale ale economiei americane, ceea ce a facut ca euro sa revina la pragul de 1,20, dupa ce in urma cu doar cateva saptamani cocheta cu cel de 1,16 dolari.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.