Domeniul economic, al finantelor publice si al mediului de afaceri urmeaza a fi reasezat printr-o serie de modificari de ordin legislativ, in perioada imediat urmatoare, pana la inceperea lucrarilor noului Legislativ.

Intre aceste prime masuri sunt anuntate modificarea si completarea legislatiei privind unele masuri pentru accelerarea privatizarii; modificarea si completarea Legii nr. 384/2004 privind denominarea monedei nationale; modificarea si completarea Legii 493/2003 privind reevaluarea si amortizarea activelor fixe aflate in patrimoniul institutiilor publice; reglementarea unor aspecte financiar-contabile aplicabile in implementare programelor PHARE; reglementarea unor masuri pentru complexurile energetice; modificarea si completarea Legii 608/2001 privind evaluarea conformitatii produselor; modificarea si completarea Legii 376/2002 privind acreditarea agentiilor de credit in vederea administrarii fondurilor pentru acordarea de microcredite; modificarea si completarea Legii 44/1998 privind privatizarea societatilor comerciale; modificarea si completarea Legii 506/2002 privind unele masuri de urmarire a executarii obligatiilor asumate prin contractele de privatizare a societatilor comerciale; masuri pentru recuperarea creantelor preluate de AVAS in temeiul unor acte normative; regulamentul de transport pe caile ferate din Romania.

Modificarea si completarea Legii nr. 82/1998 republicata; amenajarea, conservarea si dezvoltarea teritoriala durabila, relansarea activitatii in domeniul constructiilor; dezvoltarea activitatii in domeniul constructiilor de locuinte prin programe la nivel national; masuri pentru dezvoltarea activitatilor in domeniul turismului la nivel national; modificarea si completarea Legii nr. 95/1995 privind unele masuri de perfectionare a regimului achizitiilor publice, precum si a regimului de valorificare a bunurilor scoase din functiune apartinand institutiilor publice; reorganizarea activitatii de consultanta agricola.
In ultima decada a lunii ianuarie, Senatul este convocat in sesiune extraordinara pentru dezbaterea OUG 138/2004 pentru modificarea si completarea Legii 571/2003 privind Codul fiscal. Camera Deputatilor va fi cea care va avea ultimul cuvant de spus asupra acestei ordonante, fiind considerata camera decizionala.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.