Multi i-au crezut nebuni. Poate ca asa au si fost, insa conturile din banca demonstreaza ca sunt foarte "sanatosi", cel putin financiar. Unii ii invidiaza, altii le cunosc exemplele, dar toti au avut ceva de invatat. Iata sapte cazuri in care o investitie cu putine sorti de izbanda a dat roade peste asteptari.

1. Cand tocmai statea sa se darame, originalul London Bridge a fost cumparat de magnatul american al petrolului Robert McCulloch care a platit Primariei londoneze 2,46 de milioane de dolari in 1968. L-a demontat si l-a transportat pana in Arizona unde l-a transformat in atractia incontestabila a resortului Lake Havasu, o populara destinatie turistica pentru americani. Pana in prezent, podul a reusit sa isi scoata de mai multe ori banii investiti in cumparare.

2. In 1961, 2,7 milioane de dolari insemnau o suma o uriasa pentru un local in care se vindeau hamburgeri. In banii de azi, ar insemna circa 16,8 milioane de dolari. Dar atat a platit Ray Kroc pentru ceea ce avea sa devina McDonald's. Dupa aproape jumatate de secol, 30.000 de francize McDonald's aduc companiei 19,1 miliarde de dolari anual.


Despre autor:

Banii Nostri

Sursa: Banii Nostri


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.