Piata leasingului imobiliar din Romania se va dezvolta in continuare si va oferi noi produse de finantare pentru marile companii. "Au aparut noi jucatori in segmentul vanzari and garantii de leasing, destinat clientilor foarte mari, inclusiv ca solutie de finantare a capitalurilor proprii. Noi am incheiat deja un prim acord si estimarile actuale indica o dezvoltare a acestor produse noi in special pentru domeniul imobiliar, la toate societatile de leasing, din 2006", a declarat Ioana Necula, administratorul unic al companiei International Leasing.

Prin produsul "Sales and lease-back", utilizatorul poate decide vanzarea bunurilor (echipamente, autoturisme, instalatii s.a.) catre compania de leasing, folosindu-le in continuare in baza unui contract de leasing care ii ofera posibilitatea obtinerii unor disponibilitati banesti imediate. "Bunurile pot fi achizitionate ulterior, la sfarsitul contractului de leasing, achitand valoarea reziduala a acestora", explica Ioana Necula, adaugand ca "este o solutie de finantare extrem de rapida si sigura.

Singurul aspect care trebuie clarificat in cazul acestor operatiuni este partea de refinantare. Printre avantajele contractului de leasing in domeniul imobiliar se numara posibilitatea deducerii platilor, astfel: pentru leasingul financiar (cu participarea unei institutii financiar-bancare) se deduc amortizarea, dobanda si asigurarea, iar pentru leasingul operational - intreaga rata de plata. "In cazul in care bunul achizitionat provine din import, acesta este exceptat de la plata tuturor obligatiilor de import pe perioada derularii contractului, acestea urmand a fi achitate la sfarsitul contractului", a mai spus Ioana Necula.

Alte avantaje ale leasingului sunt: economisirea unei parti din fondurile proprii, flexibilitatea graficului de plati care se poate negocia dupa specificul activitatii si sezonalitate pentru obtinerea unor incasari real pozitive din vanzari, respectiv substituirea creditului bancar prin proceduri mai simple, accesibile unei categorii mai largi de clienti, in special investitori institutionali.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.