Deutsche Bank, cea mai mare banca europeana dupa active, va limita la 300.000 de euro transferurile efectuate in acest an in contul bonusurilor acordate angajatilor, cu platile in cash plafonate la maximum 150.000 euro, au declarat pentru Bloomberg surse apropiate situatiei.

Potrivit MEDIAFAX, plafonul se va aplica tuturor angajatilor, care vor fi informati oficial saptamana viitoare, au adaugat sursele citate.

Astfel, angajatii seniori vor primi pana la 150.000 euro in cash, restul bonusurilor urmand sa fie acordate sub forma de actiuni incepand din luna august.
Anul trecut, cea mai mare banca germana a limitat transferurile in contul bonusurilor la 200.000 euro.

Deutsche Bank a desemnat in octombrie o comisie din care fac parte mai multi directori executivi si un fost ministru de Finante german pentru a evalua si, eventual, reorganiza sistemul de recompensare a angajatilor.

In septembrie, grupul a anuntat ca va prelungi de la 3 la 5 ani termenul minim pana la care actiunile acordate drept compensatie directorilor nu pot fi instrainate.

Deutsche Bank a inregistrat o pierdere de 2,17 miliarde euro in ultimele trei luni ale anului trecut, cea mai mare din ultimii 4 ani, din cauza costurilor de restructurare si cheltuielilor de natura juridica.

Banca va distribui pentru anul 2012 bonusuri in valoare totala de 3,2 miliarde euro, in scadere cu 11%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.