Banca Comerciala Romana (BCR) va taxa, de la 1 februarie, persoanele care-si platesc facturile la ghiseele bancii cu numerar.

BCR va aplica un comision de 4 lei per plata factura pentru clientii institutiei si 8 lei pentru restul, dorind astfel sa incurajeze utilizarea echipamentelor automate de plata, scrie MEDIAFAX.

"BCR va continua sa incurajeze plata facturilor prin echipamente automate in detrimentul platilor la ghiseele bancii, recent banca instaland o retea de 400 de astfel de aparate. Daca urmarim evolutia numarului de tranzactii facute de clienti cu ajutorul unui casier si cele facute fara ajutorul unui casier, adica de client insusi prin internet banking, POS, ATM, automate bancare, observam o crestere de la o medie anuala de 68% in 2011, la 73,5% in 2012, ajungand in decembrie 2012 la aproximativ 76%", a declarat intr-un comunicat Bogdan Marin, director executiv Canale Retail din cadrul bancii.

Astfel, reiese ca exista un apetit tot mai mare al clientilor BCR pentru operatiuni cu numerar prin canalele automate (ATM, self service) si fara numerar prin canalele electronice (POS, internet banking).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.