Grupul olandez Philips va iesi de pe piata electronicelor de consum prin vanzarea diviziei de produse video, audio si multimedia catre grupul japonez Funai, pentru 150 milioane euro.

Philips urmeaza sa se concentreze pe afacerile mai profitabile, precum corpurile de iluminat si electrocasnicele de consum, de la storcatoare de fructe la aspiratoare.

Funai va plati in continuare un comision de licenta catre Philips pentru a utiliza marca.

Tranzactia va fi incheiata in cursul acestui an, dar activele din domeniul electronicelor video nu vor fi transferate mai devreme de anul 2017, din ratiuni de drepturi de proprietate intelectuala, scrie MEDIAFAX.

Philips finalizeaza astfel iesirea de pe piata electronicelor de consum, dupa ce a separat anul trecut divizia producatoare de televizoare intr-o companie mixta detinuta impreuna cu grupul TPV, din Hong Kong.

Compania olandeza a inregistrat o pierdere de 355 milioane euro in ultimul trimestru al anului trecut, cauzata de cheltuielile pentru restructurare si de un provizion de 509 milioane euro constituit pentru a acoperi o amenda dictata de Comisia Europeana in cadrul unei investigatii privind fixarea preturilor de catre producatorii de televizoare cu tub catodic.

Philips a anuntat ca va contesta amenda.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.