Nivelul de colectare a taxelor si impozitelor din Romania este de 75-80%, mult mai redus decat in alte state din UE, a declarat Peter de Ruiter, partener al companiei de audit si consultanta PwC.

"Colectarea impozitelor in Romania este prea redusa fata de alte state din Uniunea Europeana. Este la niveluri nedorite. Avem un procent de 75-80% de colectare a taxelor. Daca am ajunge la 90% ca in Spania sau in alte tari, mediul fiscal al Romaniei ar arata diferit", a afirmat de Ruiter la o conferinta organizata de Ziarul Financiar si PwC,

Peter de Ruiter, partener PwC si seful departamentului de consultanta fiscala si juridica din companie, a aratat ca un paradox al simplificarii regulilor fiscale este ca va determina cresterea poverii fiscale.

"O rata de impozite mare nu impiedica oamenii de afaceri. In Suedia exista un nivel de impozitare mare, dar mediul de afaceri este sprijinit. Problemele sunt mai mici in Suedia decat in Romania. Simplificarea regulilor fiscale trebuie sa aiba loc chiar daca va avea loc o crestere a impozitelor", a explicat de Ruiter.

El a aratat ca administratia trebuie sa fie credibila si a mentionat ca in Romania nu exista un parteneriat intre Guvern si administratie, relateaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.