FMI estimeaza ca Romania a avut crestere economica zero in 2012, dupa un avans al PIB de 2,2% in 2011, iar pentru acest an se asteapta la o crestere relativ modesta, in jur de 1,5%, a declarat seful misiunii FMI de evaluare, Erik de Vrijer.
"Dupa cum stiti, cresterea economica din 2012 a fost zero, dupa 2,2% in 2011. Credem ca in 2013 cresterea va fi in jur de 1,5%. Cresterea este relativ slaba, parte din cauza ca dupa criza financiara recuperea ia timp, parte din cauza mediului extern, apoi din cauza vremii din 2012, dar, de asemenea, pentru ca implementarea reformelor si absobtia fondurilor nu a fost atat de rapida cum am planificat", a spus de Vrijer la conferinta de presa de la finalul misiunii de evaluare inceputa in 15 ianuarie.

Guvernul estimeaza ca Romania a avut in 2012 o crestere economica de 0,2%, iar bugetul pentru acest an este fundamentat pe un PIB mai mare cu 1,6% in termeni reali fata de anul trecut.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.