Persoanele care au achitat deja taxa auto sub diverse forme nu vor mai intra sub incidenta timbrului de mediu a aratat, vineri, intr-o dezbatere publica, Rovana Plumb, ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice.

"Cei care deja au platit taxa de mediu nu vor mai plati, iar cei carora li s-a restituit aceasta suma in baza unei legi care nu a fost corecta din punct de vedere al principiilor europene, vor putea sa circule cu vehiculele fara sa mai plateasca taxa. Dar in situatia in care pot vinde automobilul, viitorul cumparator va achita timbrul de mediu pentru ca el este un instrument de taxare care se aplica pe toata durata de viata a autoturismului.

In ceea ce priveste vechimea masinii, valoarea timbrului de mediu cum este ea calculata este influentata printr-un coeficient de reducere, in functie de vechime. In momentul in care vom adopta Ordonanta pe site-urile Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice si Administratia Fondului pentru Mediu va exista un calculator pentru calcul taxei', a aratat ministrul mediului, citata de rtv.net.

Guvernul a definitivat forma noii TAXE AUTO. Cum se va calcula timbrul de mediu?

Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice (MMSC) supune, in prezent, dezbaterii publice, prin intermediul propriei pagini de internet, o prima varianta a proiectului de ordonanta pentru modificarea si completarea Legii nr.9/2012 privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.