Ericsson ConsumerLab a identificat cateva dintre cele mai importante tendinte de consum pentru anul 2013.

„Programul nostru global de cercetare al comportamentelor consumatorilor este bazat pe interviuri anuale cu peste 100.000 de persoane, din peste 40 de tari si 15 metropole. De-a lungul timpului am adunat o cantitate semnificativa de date despre tendintele de consum si am observat ca schimbarile se produc mai repede ca niciodata”, a declarat Michael Björn, Head of Research, Ericsson ConsumerLab, potrivit Wall-Street.ro.

Cele mai importante tendinte de consum in 2013 sunt:

1. Stocarea in cloud va redefini necesitatile dispozitivelor. Peste 50% din utilizatorii de tablete si peste 40% din utilizatorii de smartphone-uri din Statele Unite ale Americii, Japonia, Australia si Suedia apreciaza simplitatea oferita de posibilitatea de a avea aceleasi aplicatii si date in cloud, disponibile pe mai multe dispozitive.

2. Utilizarea dispozitivelor electronice oriunde si oricand. De la desktop-uri, fisiere si documente la tablete, aplicatii si servicii cloud, consumatorii nu-si mai programeaza activitatile asa cum obisnuiau. In schimb, acestea sunt rezolvate pe moment – in timp ce se sta la rand, la magazin, sau in timpul unei discutii la o cafenea. Utilizatorii tind sa faca cumparaturi mai degraba de pe tablete decat de pe desktop-uri si de pe smartphone-uri mai degraba decat de pe laptopuri.

3. Accesarea internetului la birou de pe propriile dispozitive mobile. 57% dintre utilizatorii de smartphone-uri folosesc aceste dispozitive pentru a accesa internetul la birou. Smartphone-urile personale sunt din ce in ce mai folosite si pentru activitatile de la birou, anume pentru a trimite email-uri, pentru a planifica calatorii de afaceri sau pentru a identifica o locatie anume.

Cititi articolul complet pe Wall-Street.ro.

Citeste si:
Detalii mai puțin știute despre soția lui Nosfe. Cei doi s-au...
Detalii mai puțin știute...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.