Pretul gazelor naturale livrate companiilor alimentate in regim reglementat va creste la 1 februarie cu 5%, masura asumata prin acordul cu FMI si adoptata cu doua luni intarziere din cauza inlocuirii Gvernului.

"Pretul gazelor pentru consumatorii non-casnici alimentati in regim reglementat trebuia sa creasca la sfarsitul anului trecut cu 5%. Nu s-a facut pentru ca trebuia aprobata prin hotarare de guvern, care insa nu s-a mai dat din cauza schimbarii guvernului, dar va fi introdusa la 1 ianuarie", a declarat pentru MEDIAFAX presedintele ANRE, Nicolae Havrilet.

El a adaugat ca, din cate stie, hotararea trebuia adoptata miercuri de Guvern.

"In privinta calendarului de dereglementare a pretului gazelor naturale pentru populatie suntem la zi, iar in privinta electricitatii pentru populatie deregelementarea este prevazuta pentru 1 iulie", a adaugat Havrilet, scrie MEDIAFAX.

Potrivit calendarului de liberalizare a pietei de gaze, asumat prin acordul cu FMI, pretul la gaze trebuia sa creasca cu 5% de la 1 decembrie 2012. Urmatoarele etape de crestere pentru anul in curs sunt 1 aprilie (cu 5%), 1 iulie (5%) si 1 octombrie (3%).

Pentru consumatorii casnici de gaze, calendarul prevede ca la 1 iulie pretul sa creasca cu 8%, respectiv cu 2% de la 1 octombrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.