Directorul general al Apple, Tim Cook, a declarat ca China va deveni cea mai mare piata de desfacere pentru companie, depasind Statele Unite.

"Cred ca va deveni prima noastra piata", a afirmat Cook intr-un interviu acordat joi agentiei de presa Xinhua, fara a preciza orizontul de timp in care ar putea avea loc aceasta rasturnare.

Apple a inregistrat in trimestrul al treilea al anului trecut vanzari de 5,7 miliarde de dolari in China, fata de 14,4 miliarde de dolari in SUA.

Aflat in vizita in China, Cook s-a intalnit si cu seful grupului China Mobile, care are 707 milioane de clienti, cu o cota de piata de 64%, si nu a incheiat inca un acord cu compania americana pentru introducerea iPhone in oferta. Aplpe distribuie iPhone in China prin magazine proprii si operatorii China Unicom si China Telecom, locurile 2 si 3 de pe piata, scrie MEDIAFAX.

Cook se afla in cea de-a doua vizita in China din ultimul an, in incercarea de a consolida pozitia Apple pe cea mai importanta piata din lume dupa potentialul de crestere.

Compania are 11 magazine in China si Hong Kong si urmeaza sa deschida "mult mai multe" in urmatorii ani, a firmat Cook pentru Xinhua.

El a adaugat ca i-ar placea sa organizeze lansari de produse in premiera in China. IPhone 5 a aparut in China in luna decembrie, cu aproape trei luni mai tarziu decat in Statele Unite.

Perspectivele companiei americane pe piata chineza sunt limitate de lipsa unui acord cu China Mobile si de competitia dura cu producatorii locali de smartphone-uri, capabili sa aduca modele convingatoare la preturi relativ reduse. Compania de cercetare IDC estimeaza ca Apple este pe locul al saselea in China dupa vanzarile de smartphone-uri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.