Orange Romania va investi in acest an peste 100 milioane de euro in dezvoltarea retelei operatorului, fondurile urmand sa fie alocate atat pentru infrastructura 2G si 3G, cat si 4G.

"In 2012 investitiile operatorului au insumat peste 100 milioane de euro. Si in 2013 sumele alocate vor fi similare sau chiar vor depasi nivelul celor din anul anterior. Banii vor merge catre reteaua 3G, catre imbunatatirea calitatii acestei infrastructuri, dar si spre retelele 2G si 4G", a spus Suceveanu intr-o conferinta de presa.

In 2011, investitiile grupului France Telecom - Orange in subsidiara din Romania au insumat 110 milioane de euro.

Reprezentantul Orange Romania a afirmat ca investitiile realizate anul trecut au permis operatorului sa extinda la nivel national reteaua 3G, care permite transferuri de date la viteze de pana la 21,6 Mbps, de la 14,4 Mbps anterior.

"De asemenea, fondurile alocate pentru dezvoltarea retelei 3G au permis cresterea vitezei de transfer a datelor pana la 43,2 Mbps in 500 de localitati", a mai spus directorul tehnic al operatorului, scrie MEDIAFAX.

In prima parte a lunii decembrie 2012, Orange Romania a lansat propria retea bazata pe tehnologia LTE (4G), care va permite clientilor din zona centrala si de nord a Capitalei, din statiunile de pe Valea Prahovei si zona Bran-Moieciu, pecum si din Poiana Brasov, transferuri de date la viteze de pana la 75 Mbps.

In urma unei licitatii ANCOM desfasurata in septembrie 2012, Cosmote, Orange, RCS&RDS, Vodafone si 2K Telecom si-au adjudecat mai multe licente in benzile de frecvente de 800, 900, 1.800 si 2.600 MHz pentru care vor plati 682,14 milioane de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.