Banca Centrala Europeana (BCE) a mentinut, joi, dobanda de politica monetara la nivelul minim record, de 0,75%, decizie sustinuta de imbunatatirea increderii in zona euro in ultima perioada si anticipata de analisti.

Presedintele BCE, Mario Draghi, va sustine incepand cu 15:30 (ora Romaniei), o conferinta de presa, care va fi urmarita cu atentie de investitori si analisti pentru indicii privind politica bancii centrale, scrie MEDIAFAX.

BCE a coborat la inceputul lunii iulie rata cheie cu 0,25 puncte procentuale, de la 1% la 0,75%, si a redus rata depozitelor la zero, ambii indicatori ajungand la minime istorice.

"Economia nu striga acum dupa o reducere a dobanzii. Medicamentul lui Draghi functioneaza, perspectivele economice s-au imbunatatit, minimul a fost atins, asa ca de ce sa reduci dobanda?", a declarat James Nixon, economist la Societe Generale Londra.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.