Guvernatorul BNR considera ca Institutul National de Statistica trebuie sa explice diferenta mare dintre deflatorul PIB utilizat atunci cand a anuntat datele provizorii privind PIB pe 2011 si cel de la datele semidefinitive.

Isarescu mai apreciaza ca diferente si revizuiri apar si in cazul tarilor avansate, scrie MEDIAFAX.

"Despre INS nu avem o pozitie oficiala. La nivel personal, si mie mi-a sarit in ochi cifra deflatorului, de la 8 la 4, deci injumatatirea lui. Revizuiri apar si in tari foarte dezvoltate, si dupa cativa ani", s-a marginit sa afirme Mugur Isarescu, raspunzand la o intrebare pe aceasta tema.

Isarescu nu a detaliat cauza mirarii referitoare la deflator, vorbind numai de diferenta foarte mare dintre cifre, fara a explica care dintre valori a aparut mai surprinzatoare.

Prin scurta declaratie, Isarescu a sugerat ca dincolo de diferentele de metodologie utilizate intre varianta provizorie si datele semidefinitive, INS ar trebui sa raspunda la problema diferentei foarte mari aparute in cazul deflatorului PIB.

Citeste si Ponta ataca INS: Au calculat gresit PIB-ul! Daca se confirma, conducerea va fi demisa


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.