Recuperarea pietei auto din Statele Unite va continua probabil si in acest an, iar inmatricularile auto vor creste cu 900.000 de unitati, la 15,3 milioane de unitati.

"Daca nu are loc o incetinire a economiei, ar trebui sa vedem un avans solid al pietei auto in acest an", a declarat Anthony Pratt, director la departamentul de prognoza pentru America de Nord si America de Sud la firma Polk.

Un factor important al cresterii vanzarilor va fi lansarea de noi modele in acest an. In total, 43 de noi modele vor ajunge in showroom-uri in SUA in 2013, cu aproape 50% mai multe fata de anul trecut, scrie MEDIAFAX.
In plus, 60 de modele imbunatatite vor fi introduse pe piata in acest an, de asemenea mai multe fata de anul precedent.

Un avans al vanzarilor pana la 16 milioane de unitati este posibil in 2013, dar putin probabil, afirma analistii Polk. Firma de cercetare se asteapta ca piata americana sa ajunga la 15,8 miliooane de unitati in 2014 si 16 milioane in 2015.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.