Hollywoodul a incheiat multe contracte importante in 2012, un an marcat de optimism, dupa o perioada dificila, informeaza wall-street.ro.

Aceste contracte nu sunt neaparat cele mai mari din istorie prin prisma sumelor in dolari cu care au fost incheiate, insa fiecare dintre ele marcheaza o schimbare in felul in care showbiz-ul opereaza intr-o lume aflata in post-recesiune, in care vanzarile de sisteme home-video nu mai sunt mentionate doar in notele de subsol ale publicatiilor economice, iar pietele internationale incep sa devina cea mai mare speranta pentru industria de divertisment.

Grupul Disney a cumparat studiourile LucasFilm

"Cum de nu a prevazut nimeni aceasta achizitie?", se intreaba editorii revistei Variety. In cadrul unui anunt surprinzator, in octombrie, Walt Disney Co. a precizat ca a platit 4,05 miliarde de dolari pentru LucasFilm, anuntand simultan ca va lansa trei noi filme din franciza "Razboiul stelelor" incepand din 2015. Marile "pariuri" recent facute de Disney in universul cinematografic si-au aratat roadele - "The Avengers" a avut un box office impresionant - iar acum grupul Disney, proprietar deja al studioului Pixar si al francizei "The Muppets", va putea sa "se joace" in voie si cu franciza "Razboiul stelelor".

Wanda a cumparat AMC cu 2,6 miliarde de dolari

Gigantul cu sediul din Beijing a cumparat in luna mai cel de-al doilea mare lant de sali de cinema din Statele Unite, creand astfel cel mai mare grup de gen din lume. Acel contract a reprezentat in acelasi timp cea mai mare preluare din istorie a unei companii americane de catre un grup din China. Specialistii sustin ca acest contract reprezinta doar o mica parte din parteneriatul tot mai consistent dintre Hollywood si China, o piata in plina expansiune, despre care se spune ca va depasi Statele Unite in box office-ul mondial cinematografic in anii urmatori.

Afla mai multe despre cele mai mari tranzactii din divertisment ale anului trecut pe wall-street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.