Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei a aprobat majorarea unor tarife percepute de OPCOM pentru participantii la piata angro de energie, cu 23,3%, si de Transelectrica, pentru transportul energiei, cu 12,7%, si pentru serviciul de sistem, cu 6,8%.

Astfel, potrivit MEDIAFAX, tariful mediu pentru serviciul de transport al energiei electrice va ajunge la 21,16 lei/MWh, cel pentru serviciul de sistem la 10,91 lei/MWh, iar cel incasat de OPCOM la 0,37 lei/MWh.

Tarifele nu includ TVA si vor intra in vigoare la 1 ianuarie, potrivit datelor Transelectrica remise vineri bursei.

"Anul 2013 reprezinta an de trecere de la perioada a doua de reglementare la perioada a treia de reglementare, al carei inceput va fi decalat cu un an. Perioada a treia de reglementare va fi cuprinsa intre anii 2014 si 2018", se arata intr-un comunicat al companiei.

ANRE a luat in calcul la stabilirea tarifelor, printre altelte, o crestere de 1,5% a cantitatii de energie transportata in 2013, fata de anul in curs.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.