Piata de capital romaneasca incepea anul 2012 cu perspective excelente. Daca tragem insa linie la sfarsitul lui decembrie, ramanem aproape numai cu dezamagiri, scrie wall-street.ro.

2012 a inceput cu schimbarea conducerii BVB, Stere Farmache fiind inlocuit de la sefia Bursei din Bucuresti cu Lucian Anghel, reprezentant al noului val de actionari format in special din banci si fonduri de investitii.

Inlocuirea “dinozaurilor” de la BVB si Sibex, asa cum ii numea ironic Cristian Sima - omul care cateva luni mai tarziu urma sa fuga din tara - pe fostii sefi ai burselor, nu a adus practic nicio schimbare cu adevarat vizibila la nivelul celor doua piete din Romania.

Astfel, BVB a continuat sa spere ca statul va lista companii noi, a pierdut aproape jumatate de an sa aleaga si sa obtina avizul CNVM pentru noul director, iar apoi… anul s-a incheiat.

Citeste analiza anului din punct de vedere al pietei de capital pe wall-street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.