Bancherii estimeaza ca in 2013 restructurarile la nivelul sistemului bancar romanesc vor continua, avand in vedere ca economia nu inregistreaza inca un ritm sustinut de revenire.

Radu Ghetea, presedinte CEC Bank

Restructurarea de personal este necesara in sistemul bancar, insa nu exista o reteta unica, fiecare banca avand planurile sale de eficientizare a costurilor, scrie Wall-Street.ro.

In ceea ce priveste CEC Bank, reteta noastra presupune eficientizarea retelei teritoriale.

Astfel, banca va continua in 2013 sa implementeze o serie de masuri de eficientizare a activitatii, cum ar fi redimensionarea retelei si relocarea unor unitati, alocarea mai eficienta, catre zonele care au potential de crestere, a resurselor umane existente si eficientizarea unor fluxuri operationale, in vederea reducerii cheltuielilor.

Petre Bunescu, director general adjunct la BRD

Gradul de bancarizare specific Romaniei include in continuare un potential major pentru perioada urmatoare, potential care nu poate fi ignorat, chiar daca economia nu inregistreaza inca un ritm sustinut de revenire.

In aceste conditii, restructurari pot fi posibile doar daca nu compromit modelul de business al actorilor din piata. Chiar daca, din punct de vedere comercial, oportunitatile de acum cativa ani s-au redus sensibil, acesta nu este, in sine, un motiv de a realiza restructurari, concedieri, inchideri de unitati.

Perioada actuala este una favorabila unor activitati de optimizare a gestionarii portofoliilor de clienti, identificarii modului in care se poate imbunatati, de pilda, client-service-ul, iar institutiile care se vor orienta intr-o mai mare masura catre o astfel de auto-evaluare vor avea de castigat in perioada urmatoare. Rezultatul unor asemenea optimizari se poate regasi si in reducerea moderata a retelelor de unitati bancare si de personal.

Citeste intregul articol pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.