Spaniolii au renuntat in numar mare la serviciile de telefonie mobila in luna octombrie, din cauza impactului recesiunii asupra populatiei.

Asemenea altor economii occidentale, in Spania numarul telefoanelor mobile este mai mare decat cel al locuitorilor.

Economia impotmolita in recesiune si somajul ajuns la cote record, de peste 25%, au declansat o avalansa de deconectari de la retelele mobile. Numai in luna octombrie, numarul utilizatorilor de telefonie mobila a scazut cu aproape 500.000, potrivit datelor anuntate de agentia de reglementare in telecom CMT, preluate de CNBC, care citeaza Reuters.

Movistar, operatorul local al grupului Telefonica, a pierdut 284.000 de utilizatori in octombrie, in timp ce Vodafone, a doua mare companie de pe piata, are cu 278.000 mai putini clienti, potrivit CMT.

Raportat la perioada corespunzatoare a anului trecut, numarul telefoanelor mobile active a scazut cu 3,8%.

"Sectorul telefoniei mobile nu isi revine. Am bifat cea de-a noua luna consecutiva de scaderi. Companiile mai mici castiga clienti dar nu pot compensa pentru pierderile Movistar, Vodafone si Orange", noteaza agentia guvernamentala, potrivit MEDIAFAX.

Operatorii de comunicatii mobile din Spania au declansat in ultimele luni un "razboi al preturilor", Telefonica si Vodafone pierzand din cota de piata dupa ce au decis, in primavara, sa nu mai ofere telefoane mobile la preturi subventionate.

Movistar a pierdut aproape 2 milioane de clienti din martie, cand a incetat sa subventioneze terminalele, potrivit CMT. In incercarea de a reveni, compania a introdus in octombrie pachete cu abonamente la mai multe servicii (internet broadband, linie de telefonie fixa si linie mobila) la preturi promotionale.

Orange si Vodafone au lansat oferte asemanatoare, iar Vodafone a reintrodus in noiembrie telefoanele la preturi subventionate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.