Guvernul portughez vrea sa coboare taxa pentru afacerile noi de la 25% la 10%, cel mai scazut nivel din UE, rata utilizata deja de Bulgaria si Cipru.

Portugalia negociaza cu autoritatea pentru concurenta a Comisiei Europene aprobarea de a cobori taxa la 10%, a declarat, intr-un interviu pentru Wall Street Journal, ministrul Economiei, Alvaro Santos Pereira.

Noul nivel ar fi cel mai redus din UE, alaturi de Cipru si Bulgaria, care au taxe generale de 10% pentru companii, potrivit datelor firmei de consultanta KPMG. In UE, media taxei pentru companii este de peste 22%.

"Vrem sa facem Portugalia una dintre tarile europene cele mai atractive pentru investitii noi. Consideram ca acordand stimulente fiscale puternice vom proteja bugetul si vom deveni in acelasi timp mai competitivi", a spus Santos Pereira.

Portugalia trebuie sa indeplineasca obiective bugetare stricte in cadrul unui acord de ajutor extern de 78 de miliarde de euro de la UE si FMI. Guvernul are, din acest motiv, nevoie de acordul creditorilor internationali pentru a reduce taxe.

Un purtator de cuvant al Comisiei Europene a confirmat ca executivul comunitar discuta cu Portugalia schimbari in privinta taxelor.

Planul ar putea starni nemultumirea altor tari UE.

Franta, care are o taxa pentru companii de 33%, printre cele mai ridicate din Europa, si-a exprimat si in trecut nemultumirea in privinta tarilor cu rate foarte reduse, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.