Pretul ramane principalul criteriu de cautare a unei locuinte noi, urmat de stadiul de finalizare a lucrarilor si, abia la final, zona sau suprafata.

Imopedia, centru de informare si de ofertare imobiliara, a lansat de curand o platforma imobiliara dedicata locuintelor noi si investitiilor imobiliare, acoperind astfel un segment important de piata, format din tineri aflati la prima achizitie a unui locuinte, dar si din investitori interesati de plasamente sigure in imobile cu durata de viata ridicata, scrie Wall-Street.ro.

Conform datelor Imopedia.ro principalul criteriu de cautare a unei locuinte este, in prezent, pretul. Apoi, utilizatorii portalului imobiliar se uita la stadiul de finalizare a lucrarilor, lasand la final criterii privind zona sau suprafata. Astfel, 87% dintre cei aflati in cautarea unei locuinte noi prefera proiecte finalizate, 10% dintre bucuresteni sunt dispusi sa cumpere o locuinta in curs de construire, iar doar 3% intentioneaza sa cumpere un apartament aflat inca in stadiul de proiect.

Cele mai cautate cautari inregistrate pe noua platforma dedicata ansamblurilor rezidentiale noi au in vedere apartamentele cu doua camere, 43% dintre utilizatori preferand acest tip de locuinta. Pe locul doi in topul cautarilor se gasesc garsonierele, cu 26%. Circa 20% dintre vizitatorii portalului au optat pentru apartamentele cu trei camere, in timp ce doar 11% prefera locuintele cu patru sau mai multe camere.

Citeste mai mult pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.