Proiectul de infiintare a Autoritatii de Supraveghere Financiara va fi prezentat miercuri in Guvern si va ramane in dezbatere publica, scrie MEDIAFAX.

Presedintele acestei noi structuri va fi numit de catre Parlament pe baza experientei in domeniu si tinand cont de opinia BNR, a anuntat premierul Victor Ponta.

El a precizat ca actul normativ va fi aprobat de viitorul Executiv si a explicat urgenta documentului, promovat sub forma unei ordonante de urgenta, prin faptul ca se doreste ca pana la 15 martie sa fie indeplinite toate procedurile pentru infiintarea noii autoritati, fiind nevoie de "o miscare rapida" de adaptare la noile realitati in domeniu.

In proiectul de ordonanta de urgenta care prevede constituirea noii autoritati, Guvernul motiveaza caracterul de urgenta al actului normativ invocand disfunctionalitatile constatate, mai ales in ultima perioada, in activitatea desfasurata in sectorul pietei de capital si cel al asigurarilor, care impun adoptarea unor masuri de ordin legislativ pentru asigurarea eficientizarii activitatii de supraveghere sectoriala realizata in afara ariei de competenta a bancii centrale.

Luni seara, premierul Victor Ponta a declarat ca a discutat cu guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, despre constituirea Autoritatii de Supraveghere Financiara si ca va mai avea, marti, o noua discutie cu acesta, deoarece decizia de infiintare a unei astfel de structuri nu a fost inca luata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.