Comisia europeana (CE) a inceput o investigatie privind abuzul de pozitie dominanta impotriva OPCOM si a Transelectrica, actionarul unic al bursei de energie.

"Comisia are ingrijorari ca OPCOM poate discrimina companiile pe baza nationalitatii sau a locului unde sunt inregistrate (...)", se arata intr-un comunicat al CE, scrie MEDIAFAX.

CE investigheaza solicitarea OPCOM, adresata companiilor care tranzactioneaza energie pe platforma spot, ca toti participantii sa fac dovada ca platesc TVA si ca prin urmare sunt inregistrate in Romania.

Potrivit CE, aceasta practica poate cauza cresterea costurilor traderilor de energie din afara tarii si ar putea descuraja alte companii sa intre pe piata, avand ca efect scaderea lichiditatii pe OPCOM.

Comunicatul precizeaza ca deschiderea investigatiei nu inseamna antepronuntarea asupra rezultatului acesteia, ci ca va urma o analiza aprofundata din partea CE. De asemenea, nu exita un termen limita in privinta finalizarii investigatiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.