Directorul general al Goldman Sachs, Lloyd Blankfein, si-a cumparat recent o casa de weekend de 32,5 milioane de dolari situata in Hamptons, una dintre cele mai exclusiviste zone din SUA, situata in apropiere de New York.

Vila are sapte dormitoare si sase bai, iar pretul platit de Blankfein nu este cunoscut, insa proprietatea era listata pe piata cu o valoare de 32,5 milioane de dolari, potrivit MEDIAFAX.

Seful Goldman Sachs a cumparat casa de la un alt personaj important de pe Wall Street, Matt Mallow, seful avocatilor gigantului BlackRock, cea mai mare companie de management de investitii la nivel mondial.

In luna august, Mallow a gazduit la vila din Hamptons o petrecere de strangere de fonduri pentru campania electorala a presedintelui Barack Obama, la care s-a afisat si vicepresedintele Joe Biden.

In timpul saptamanii, Blankfein locuieste in Manhattan, intr-o casa pentru care a platit peste 26 milioane de dolari in anul 2006.

Remuneratia sefului Goldman Sachs a scazut anul trecut cu aproximativ 35%, la 12 milioane de dolari, pe fondul unei deprecieri de 46,2% a actiunilor bancii. Blankfein a primit un salariu de baza de 2 milioane de dolari, un bonus cash de 3 milioane de dolari si actiuni de 7 milioane de dolari.

In 2010, Blankfein a incasat echivalentul a 19 milioane de dolari, din care 5,4 milioane de dolari prima si actiuni de 7 milioane de dolari, restul reprezentand salariul.

Goldman Sachs a inregistrat anul trecut un profit de 4,4 miliarde de dolari, in scadere cu 47%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.