CFR si-a redus datoriile cu 65% in primele zece luni, de la 5,5 miliarde lei la 1,9 miliarde lei, si a inregistrat un profit de 58,4 milioane lei, dupa pierderile de 18,1 milioane lei din intervalul ianuarie-octombrie 2011.

Cheltuielile companiei care administreaza infrastructura feroviara publica au scazut in perioada analizata cu 15%, la 2,1 miliarde lei, se arata arata intr-un comunicat al CFR.

Rezultatele sunt efectul unor masuri de redresare economica, arata CFR, fara sa dea detalii.

Potrivit MEDIAFAX, investitiile companiei s-au ridicat la 1,19 miliarde lei in primele zece luni, cea mai mare parte, de 1,06 miliarde lei, fiind aferente programelor cu finatare europeana (modernizare statii de cale ferata, reabilitarea podurilor, podetelor si a tunelurilor de cale ferata, imbunatatirea sigurantei traficului feroviar si reabilitarea infrastructurii feroviare), gradul de utillizare fiind de 99,3%.

Totodata, suma de 131 milioane lei, reprezentand investitii cu finantare de la bugetul de stat, a vizat obiective de reabilitare, modernizare si reparatii la infrastructura feroviara publica, gradul de realizare fiind de 90,5%.

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare a acordat recent un imprumut de 175 milioane euro companiei, finantare care va ajuta CFR sa-si restructureze bilantul, permitand plata datoriilor curente. Acoperirea datoriilor curente va elibera fonduri pentru investitii si lucrari de intretinere, care vizeaza imbunatatirea calitatii retelei feroviare, anuntat BERD la finele lunii noiembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.