Consumul de carne de porc va scadea cu 15-20%, de Craciun, din cauza reducerii puterii de cumparare.

Pretul carnii de porc este mai mare cu 25% fata de luna decembrie a anului trecut, din cauza scumpirii furajelor, diminuarea puterii de cumparare urmand sa duca la o scadere a consumului, de Craciun, de 15-20%, potrivit Asociatiei Producatorilor de Carne de Porc din Romania.

"Costul cu furajele a crescut in ultimul an cu 65%, utilitatile s-au scumpit si ele si, in consecinta, carnea de porc este mai scumpa acum, in decembrie, cu circa 25% fata de luna decembrie a anului trecut", a declarat pentru MEDIAFAX Ioan Ladosi, presedintele Asociatiei Producatorilor de Carne de Porc din Romania.

El spune ca pretul carnii de porc a ajuns in ultimele doua saptamani la 6,8 lei pe kilogram in viu, fata de 6,5 lei in urma cu o luna.

"Ne asteptam ca din cauza majorarii de pret si a scaderii puterii de cumparare consumul de carne de porc de Craciun sa scada cu 15-20%. Din datele noastre, consumul a scazut pe parcursul intregului an", a afirmat Ladosi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.