Producatorul suedez de anvelope industriale Trelleborg a anuntat ca va realiza o investitie majora in Romania, urmand sa construiasca o fabrica pana la sfarsitul anului 2006. Potrivit unor surse din piata, orasul Dej reprezinta una din locatiile vizate de producatorii scandinavi. Trelleborg va produce in Romania componente destinate protectiei automobilelor si se asteapta ca va avea aproximativ 200 de angajati, scrie Forbes. In acelasi timp, reprezentantii companiei suedeze estimeaza ca pana la sfarsitul anului 2009, vanzarile toatale vor depasi suma de 300 de milioane de coaroane suedeze (31,5 milioane de euro), aceasta preconizare fiind sustinuta de existenta unor comenzi deja inregistrate.

Conform Forbes, oficialii Trelleborg au refuzat sa spuna care va fi valoarea totala a investitiei, iar constructia se asteapta sa inceapa la inceputul anului viitor. "Scopul acestei investitii este acela de a ne plasa cat mai aproape de pietele emergente din Europa de Est si, totodata, de a reduce costurile cu productia pentru produse care se adreseaza clientilor din Europa de Vest", declara intr-un comunicat de presa Peter Nilsson, CEO al companiei Trelleborg.

Grupul Trelleborg este foarte activ pe piata internationala. Astfel, oficialii suedezi au anuntat recent stabilirea unui joint venture pe piata din China si achizitia operatiunilor unei divizii a holdingului Dunlop din Marea Britanie. Grupul suedez Trelleborg, infiintat in 1905 de omul de afaceri Henry Dunker, este principalul distribuitor de produse de protectie pentru industria auto atat din Europa, cat si din America. Strategia de viitor a companiei suedeze consta in consolidarea pozitiei de principal jucator pe pietele in crestere din Asia si din Europa de Est. Vanzarile anuale ale grupului se cifreaza la aproximativ 23 de miliarde de coroane suedeze ( 2,4 miliarde de euro), iar acþiunile grupului Trelleborg sunt listate la bursa din Stockholm.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.