Romania ar putea beneficia in exercitiul bugetar comunitar 2014-2020 de o crestere cu 50 la suta a fondurilor alocate prin Politica Agricola Comuna, au declarat, joi, pentru MEDIAFAX, surse europene, care au precizat ca acest nivel va fi supus procesului de negociere.

"Este o potentiala veste buna pentru Romania, desi vine pe fondul unei noi propuneri de reducere a bugetului general, care va fi avansata, in negociere, de catre presedintele Consiliului European", au comentat, pentru MEDIAFAX, sursele citate.

Varianta majorarii cu 50 la suta a alocarilor pentru Romania in 2014-2020 - fata de exercitiul financiar precedent - prin pilonul "plati directe" al Politicii Agricole Comune, varianta supusa negocierii, a fost discutata in timpul intalnirii de lucru pe care presedintele Traian Basescu a avut-o cu presedintele Consiliului European, Herman van Rompuy si cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a confirmat, joi, pentru MEDIAFAX, consilierul prezidential Cristian Diaconescu.

Presedintele Traian Basescu a avut programata joi la Bruxelles, de la ora 12.00, ora Romaniei, o intrevedere cu presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, si cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, pe tema propunerii de buget al UE pentru 2014-2020.

Intrevederea a avut loc inaintea reuniunii Consiliului European care va incepe joi seara, de la ora 20.00.

Cei doi lideri europeni au joi intalniri cu toti sefii de state si de guverne din tarile membre, in vederea pregatirii unui compromis cu privire la propunerea de buget UE.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.