Numarul romanilor detasati in alte tari in interes de serviciu creste in fiecare an, ajungand la cateva zeci de mii, potrivit datelor Casei Nationale de Pensii Publice.

Astfel, daca in 2007 numarul persoanelor trimise in strainatate era de putin peste 10.000, aceasta cifra a crescut in 2010 la 30.000. In prezent, dupa primele 10 luni din 2012 au fost inregistrate 36.885 de detasari in strainatate in interes de serviciu, potrivit datelor prezentate de Petronel Munteanu, director al Casei Nationale de Pensii Publice, in cadrul conferintei PwC "Mobilitatea internationala a angajatilor", potrivit Wall-Street.ro.

Companiile care trimit angajati in strainatate trebuie sa fie la curent cu diverse aspecte legate de sediul permanent, deductibilitatea costurilor salariale, facturarea cheltuielilor intre companii si principiile preturilor de transfer, obligatii fiscale cu retinere la sursa, TVA si restrictii legale privind plata pachetului salarial, potrivit datelor PwC.

Citeste mai mult pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.