Ministerul Finantelor Publice (MFP) a imprumutat 406,6 milioane de lei prin obligatiuni scadente in iulie 2014, sub valoarea indicativa, la un randament de 6,42%, mai ridicat decat cel platit la inceputlul lunii noiembrie pentru aceeasi scadenta, de 6,34%.

La precedenta operatiune de vanzare de obligatiuni cu aceeasi scadenta, Trezoreria a imprumutat 500 milioane lei, la un randament de 6,34 %, scrie MEDIAFAX.

Ministerul a programat pentru luna noiembrie licitatii de 3,55 miliarde lei prin plasarea de titluri de stat pe piata interna, cele mai multe operatiuni fiind planificate pentru vanzarea de obligatiuni.

Astfel, in sase din cele opt licitatii programate in noiembrie, administratorii datoriei publice vor sa vanda obligatiuni, cu scadenta cuprinsa in intervalul 2-15 ani, in valoare cumulata de 1,95 miliarde lei.

Ministerul Finantelor a imprumutat in acest an 49,4 miliarde lei din piata locala. Aceasta suma se completeaza cu emisiuni in valuta de 3 miliarde euro si 2,25 miliarde dolari, prin emisiuni de titluri pe piata SUA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.