Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania a lansat "candidatul ideal pentru alegerile parlamentare - ANA".

De Ziua Internationala a Studentului, ANOSR a lansat "candidatul ideal pentru alegerile parlamentare - ANA (acronim pentru Acum Noi Actionam)", care propune un program de guvernare complementar.

Programul propus de studenti asigura o finantare corespunzatoare a educatiei, beneficii fiscale pentru tinerii angajati din educatie si sanatate si o participare corespunzatoare a studentilor in luarea deciziilor din universitati.

ANOSR aminteste ca a lansat public, in 9 octombrie, "Scrisoarea Deschisa pentru Viitorul Romaniei", prin care s-a adresat liderilor partidelor politice, ministrilor, parlamentarilor si candidatilor la alegerile din 9 decembrie, atragandu-le atentia asupra unor probleme acute ale studentilor si ale societatii si cerandu-le asumarea unor solutii.

"Scrisoarea are deja aproximativ 2.000 de sustinatori. Pana in acest moment, foarte putini politicieni au raspuns scrisorii, iar prioritatile studentilor au fost integrate destul de putin sau neclar de principalele forte politice in programele proprii de guvernare! Intrucat consideram ca participarea studentilor si a tinerilor la vot este extrem de importanta pentru a fi tratati cu responsabilitate de clasa politica, dar si pentru a informa studentii cu privire la (ne)seriozitatea cu care factorii politici trateaza solicitarile si viitorul nostru, ANOSR o lanseaza pe ANA - candidat ideal la alegerile parlamentare", potriviti MEDIAFAX.

Programul complementar de guvernare ANA cuprinde solicitarile transmise de studenti prin scrisoarea deschisa, printre care alocarea a sase la suta din PIB pentru educatie, din fonduri publice, pentru un invatamant accesibil si de calitate, cresterea veniturilor tinerilor angajati din educatie si sanatate, inclusiv prin acordarea de facilitati fiscale si alte beneficii, asigurarea participarii corespunzatoare a studentilor in luarea deciziilor din universitati si societate, respectarea drepturilor acestora.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.