Pentru al treilea trimestru Eurostat a publicat cifre cu semnul inversat pentru economia din Romania, scrie MEDIAFAX.

Eurostat, biroul de statistica al Comisiei Europene, a publicat date eronate in cazul Romaniei intr-un comunicat privind evolutia Produsului Intern Brut in UE in trimestrul trei, afisand rate de crestere de 0,5% fata de trimestrul al doilea si 0,8% raportat la perioada corespunzatoare din 2011.

O noua recesiune? PIB-ul scade cu 0,6% in trimestrul III

Potrivit datelor prezentate joi dimineata de Institutul National de Statistica, Produsul Intern Brut a coborat in trimestrul al treilea cu 0,6% comparativ cu perioada similara din 2011 (0,8% serie ajustata sezonier) si cu 0,5% fata de trimestrul al doilea, pe date ajustate sezonier.

Astfel, pentru al treilea trimestru Eurostat a publicat cifre cu semnul inversat.

Datele afisate de Eurostat, in comunicatul de joi, reprezinta ratele de crestere a PIB in trimestrul al treilea, ca volum, pe baza datelor ajustate sezonier.

De asemenea, Eurostat publica scaderi pe primele doua trimestre fata de perioadele corespunzatoare din 2011, desi INS a anuntat cresteri in acele perioade.

Ma mult, Eurostat indica pentru trimestrul al doilea o contractie a PIB fata de primul trimestru de 0,1%, in timp ce INS a anuntat ca ultime date revizuite o crestere in serie ajustata sezonier de 0,5%.

Daca aceasta ultima informatie ar fi corecta, atunci Romania ar fi intrat in recesiune tehnnica. La ora transmiterii acestei stiri, Eurostat a retras de pe pagina proprie de internet comunicatul privind PIB in trimestrul al treilea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.